onsdag 18 december 2013

Stolpe ut x 3 i dag

Inte vår väg med andra ord
Sjösatte i Åmål, för att se om det fanns någon huggvillig fisk kvar i sjön.
Och det gjorde det.........3 stycken i vilket fall.

Första riktiga hugget kom strax före kl. 11,00 på en Apex 4,5 tum (betet på bild i tidigare inlägg) som fiskades ytligt, med 50 gr. bly.........ett skapligt rullskrik.....tar spöt, och känner en skaplig fisk.......som kliver av, nästan på en gång !!!!!!!!!!!

Kör ca. timmen till, då ett riggspö dyker.....hinner tänka FISK.........innan jag ser att allt inte är som det ska........visade sig att lodet var borta, bara så där.........Wirebrott???????? Hade ju precis fixat till detta i samband med förra fiskepasset p.g.a. en skada på wiren den gången.......den här gången såg det ut som att wiren var klippt med en avbitare!!!!!!!
Hade som tur var extralod med, men det tog några minuter att fixa ändå.

Klockan hinner bli 20 minuter i tre, innan något händer igen,
Ett riktigt skapligt hugg, också den här gången ett ytligt bete.
Alltså den här Bombern, även den fiskades nerblyad, dock med 60 gr.
Tar spöt och känner att detta är en riktigt skaplig fisk, så jag lämnar över till Anders, som tar in fisken.............nästan hela vägen.....såg fisken kliva av ca. 5 meter bakom båten, efter att ha gått ihop med ytterligare beten.....kändes riktigt surt kan jag lova....!!!!

Det blev ytterligare ett hugg!
Den här gången ett riggspö.......tar spöt, och känner på en riktigt fin fisk i andra ändan av linan........Dagen var ju nästan slut nu, så jag tyckte att ÄNTLIGEN en fisk som sitter, och lämnar över spöt till Anders, som nu skulle få sin fisk till slut.
Men det gick skitvägen även denna gången, för den klev av efter några minuters drillning.............betet var en Tomic i en relativt ljus färgnyans, ett av Anders beten. (därav inget foto)

Som sagt en dag som gick skitvägen för oss, med 3 x stolpe ut.
Men så är det ju emellanåt, och det kommer nya oskrivna dagar, och DÅ tar vi dom.

Stort tack Anders för en mycket trevlig dag på sjön, trots att fisket inte gick vår väg, vi gör ett nytt försök an annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar