söndag 3 november 2019

Det blev en seger !

Liten rapport från lördagens fiske!
Nu var det dags för den fjärde deltävlingen i Grums Trollingklubbs KM-Trolling, och för en gångs skull, så kunde jag vara med, (har för det mesta kolliderat med andra åtaganden, tyvärr) 
Vindprognoserna var egentligen lite i överkant för mej, men skulle avta fram på dagen, vilket gjorde att jag bestämde mej för att deltaga.
På väg ut, möttes vi av relativt grov sjö, och jag började ångra mej, men tog beslutet att ge dagen en chans, i väntan på lite lugnare väder.
La ut betena tidigare än planerat, för att spara på kroppen lite, och det blev en ganska lång transportsträcka i trolling fart, innan jag var framme i det tilltänkta området.
Väl på plats, så kör jag in i ett dubbelhugg, med två godkända Öringar, …….. och nu började allt krångla, för nu la autopiloten av, vilket ställde till det ordentligt för mej,….är ju bortskämd med att den alltid fungerar…….i vilket fall, så får jag ut betena igen, kör ett tag, felsöker, ja provar en massa olika inställningar m.m. …..får i gång piloten igen, och den fungerar kanske en halvtimme, så är det lite kaos igen. ………bara köra utan pilot, och göra det bästa av situationen.
Gick väl kanske ytterligare en kvart, när ett riggspö löser ut, och tredje Öringen är ett faktum.
Nu är det ju som så, att jag fiskade ensam i dag, vilket innebar att jag nu hade fiskat fullt, vilket i sin tur innebar för mej, att avsluta fisket ock åka i land, lite tidigt kanske, klockan hade ju precis passerat 12 slaget, sagt och gjort, börjar plocka in betena, när plötsligt vinden tar tag i båten, ock generaltrassel är ett faktum, hade just då, ingen tanke på att piloten var trasig. 
Resultatet blev endast en hel del lina som kasserades, ganska lindrigt med andra ord.
Det blev som sagt en ganska kort fiskedag, men mina tre fiskar räckte hela vägen, för det blev en seger för mej i KM-4
Nu blir det lugnt några dagar, i alla fall gällande fisket, och får väl ta in båten till verkstad, dels för service, samt reparation av piloten.

Tack Alexander för fotot.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar