lördag 21 mars 2020

En struldag som blev riktigt bra till slut.

Vilken dag det blev....för trots en massa strul så.....ja, gubben börjar bli ringrostig, för när jag väl var på väg ut i morse, och nästan var framme vid tilltänkt startområde, kom jag på att jag "GLÖMT" pulkorna hemma.....bara vända och hämta de samma, viket innebar en hel del förlorad fisketid.
Nytt försök, och den här gången valde jag att inte åka lika långt innan fisket skulle startas upp, hade ju redan tappat en massa tid ju.
Skickar ut första pulkan.....och strulet fortsätter, den här gången smäller fästet till handtaget på linhjulet av, och hamnar givetvis i vattnet.....så nu fick man improvisera lite....leta fram lite snöre, och en skruvmejsel, för att låsa linhjulet, för att i alla fall kunna fiska några timmar....hur jag skulle ta in pulkan, det blev ett senare problem.
Nu äntligen var man ju på g.....kändes helt ok......tills rapporter började komma, att fisket tydligen var riktigt segt......en vild och en för kort var allt som rapporterades.
Timmarna gick, och någon godkänd fisk hade tydligen kommit upp då...dock hade jag inte haft kontakt överhuvudtaget, det blev nu dags att avsluta fisket för min del, hade ett trasigt linhjul, så den pulkan skulle jag tvingas ta in för hand.
Sagt och gjort, river först ett spö på riggen, då telefonen ringer, och en kompis frågar hur det går.....jag svarar att för min del, en totalt katastrofdag gällande både utrustning och fiske, vädret däremot riktigt kanonfint.....ställer nu ner första spöt i transporthållaren, och vänder meg om för att ta nästa spö., då FÖRSTA och ENDA kontakten med livet under ytan är ett faktum....NU blev det plötsligt riktigt kul, visserligen ytterligare trassel, för den fisken tyckte att den skulle hjälpa mej så den tog med sig en hel del av resterande spölinor på vägen in till håven.
Ingen monsterfisk, men en godkänd Öring på 64 cm. och strax under 3 kilo, som räckte till en fjärde plats i KM-1 i dag.
Så summan av dagen är trots allt...... EN KANONFIN PREMIÄRDAG PÅ SJÖN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar