tisdag 10 juli 2012

Käppar i hjulen !!!!!!!!!!!!!!

Det går inte riktigt min väg nu !!!!!
Förra veckan fick bilen ny generator bl.a. !
Grums Bilelektriska stod för kanonservice, precis som vanligt, ock jag fick hämta hem en nyreparerad bil på fredagseftermiddagen, vilket kändes riktigt bra.
Bilen blev ju klar precis i tid, innan verkstaden tog semester !!!!

Hade planerat en hel veckas fiske på Vättern den här veckan, för att därefter, om väder och kropp tillät kanske några dygns fiske på Siljan.

Men därav blir inget !!!

BILEN SÄTTER KÄPPAR I HJULEN !!

Vet inte riktigt vad felet är, förutom att i stort sett varje gång när jag har startat motorn, ser instrumenttavlan ut så här, det lyser i varenda varningslampa, och GENERATORN LADDAR INTE, efter ett tag, allt från någon minut till en kvart ca. Så slocknar varningslamporna, och laddningen fungerar felfritt igen !!!!

Har frågat runt, bl.a. Helmia i Karlstad "VOLVO"och fått diverse olika tips om vad felet kan tänkas vara, men ingen vet riktigt !!!

Personligen tror jag att felet förmodligen ligger i den nya generatorn, vilket då förhoppningsvis går på garanti, (felet visade sig ju redan på morgonen dagen efter den blev monterad) .
Problemet är ju bara att det råkar vara semesterstängt på verkstaden i allafall i ett par veckor till !

Så några längre resor blir det inget utav på ett tag, just beroende på att jag aldrig vet om bilen går som den ska, eller inte.

Får väl roa mej med lite spöreparationer, lite annat hemmapyssel, och måsten, kanske lite fiske i närområdena, tills jag kan lita på min bil fullt ut igen.

Må bäst alla !

Skickat från min Windows Phone

5 kommentarer:

  1. sitter fläktremmen som den ska??

    SvaraRadera
  2. Den sitter precis som den ska

    Min teori är att kollektorn i generatorn förmodligen inte är riktigt rund, och att kolen fastnar i ett läge där de inte har kontakt, men det är ju svårt att kolla utan att riva generatorn, vilket jag är tvungen att vänta med tills verkstaden som gjort bytet öppnar igen, eftersom jag inte har lust att köpa ny generator igen, då jag förutsätter att det finns garanti på den som de monterade i fredags.

    Så jag har bara att gilla läget och fylla dagarna med andra aktiviteter än planerat.

    Ha en bra dag !

    SvaraRadera
  3. Hur mycket laddar generatorn när varningslamporna lyser?

    SvaraRadera
  4. Eller rättare sagt laddar den nåt eller är det 0 volt? Hur mycket laddar den när lamporna har slocknat?

    SvaraRadera
  5. 0 volt när varningslamporna lyser, när de slocknar laddar den som den ska 13,6-13,7 volt

    SvaraRadera