måndag 24 oktober 2011

Lite från Siljansfisket i går !

Framme och sjösatt !

Klart taggad inför dagens fiske, och vädergudarna såg ut att bjuda på kanonfiskeväder...


Rampen var kanon, här en av de mindre båtarna precis sjösatt ......


Dagens tävlingskonsept var:
C&R efter Gädda, där vi fick lämna in foton på de 5 största !

Från kaptensmötet, och här star min gast, Per (i mitten), precis lagom laddad.......


Vädret kunde vi ju inte klaga på i allafall .....Gasten tar en vilopaus i govädret ......Här återhämtar sig en av öringarna några minuter innan den återutsätts i sjön, Det är betydligt lättare (i allafall när det går lite sjö) att ha fisken i en vattenfylld iglo, när den ska återhämta sig i samband med återutsättning, i stället för att hänga över relingen och hålla fisken i vattnet, samtidigt som man ska ha holl på allt runtomkring.

Har fungerat klockrent för mej, även på större exemplar, speciellt när det rör sig om C&R-tävlingar på Gäddtrolling, och då man har fler på gång samtidigt.

Man minimerar både risken att man tappar fisk som sitter krokade i vattnet, när man fotar och återutsätter den som först är landad, och fisken återhämtar sig, under tiden som nästa fisk tas omhand, sedan när man fått in fiskarna, och måttbrädor samt kameran är i ordning, är det bara att lyfta ur fisken ur baljan, ta fotot, och återutsätta fisken.

Ett riktigt grannt ex. av Siljansöring.

62 cm. / 2763 gr.

(Vägd när jag kom hem i gårkväll)

Så var det slut på tävlingstiden, och det var dags att bege sig iland..Team Jägra var också med !Tack, Team Vansbro Byggshop för en kul tillställning !Lite eftersnack, innan det är ................. dags att åka hemöver !Detta är de beten som fungerade för mej !

En Cotton Cordell och en Tomic 734

----

Vet inte hur man ska summera dagen !!!

Vi åkte till Siljan för att fiska Gädda, satte beten som riktades på Gäddapå 9 spön, + Tomic 734 på det tionde, på den fick vi den första Öringen.

Allt efter som dagen gick och rapporter kom om bra gäddfiske för de flästa teamen, och jag fortfarande inte fått en enda gäddkontakt, så bestämde jag mej för att tackla om, och rikta fisket mer på öring.

Så summan av kardemumman är:

Katastroftävling med tanke på Gädda,

och ett kanonfiske på Öring

Det blev 5 kontakter !

1:a Öring 40-45 cm. återutsatt.

2:a Öring 62 cm.
som fick följa med hem, ock ligger nu fileade och klara i frysen, för att så småningom bli en gormémiddag någon dag framöver.

3:e Öring ca. 41 cm. återutsatt

4:e Öring ca. 49 cm. återutsatt.

5:e Öring kanske lite större än den på 62, tyvärr så gick den lös precis när jag skulle håva, men så är fisket i bland. Nästa gång är den större !

----

Så det blev en kanondag på Siljan i allafall

---

Tack Per för att du följde med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar